Wonen&Co; Een enthousiast idee!

Wat begon met een enthousiast idee is uitgewerkt tot een knallende stijlstudio!
Een plek om bezoekers op een speelse wijze te inspireren en een visitekaartje af te geven van Styling by Annemarie.
En uiteraard een kleurrijke samenwerking met de Wonen&Co beurs.

Vanuit het thema 'Play' ben ik gaan spelen met kleur, vormen en materialen.
De eerste schetsen op papier uitgezet, samen met het kiezen van een knallende kleur voor de studio.

Uiteraard zitten er als stylist uitdagingen aan – de stijlstudio mag maar in één RAL-kleur geschilderd worden en binnen 26 uur moet deze opgebouwd zijn.
Het productieteam van Wonen&Co bouwt en zet de casco stijlkamer klaar in de gewenste kleur met een afmeting van 3 meter breed, 2,44 meter diep en 2,44 meter hoog, inclusief een elektrapunt en basisverlichting.
 

Als interieurstylist hoop ik altijd mensen te inspireren om meer kleurgebruik en speelse elementen toe te passen in het interieur.
Juist unieke, niet voor de hand liggende kleurencombinaties gecombineerd met kunst zorgen voor een uniek en eigen interieur.
De kracht van kleur, in de deze stijlstudio geel (RAL 1018 Zinkgeel) met roze (RAL 3015 Lichtroze), geeft vrolijkheid, een voorjaarsgevoel en warmte met een vleugje zoetigheid.
Daarbij een combinatie van design meubelen (nieuw) en oude elementen met een uniek verhaal.

Het zoete element is terug te zien in het gebruik van roze designstoelen van Bert Plantagie.
Hierin een contrast van de zitting in leer en een superzachte ribstof in de rugleuning. Het witte frame geeft de frisheid aan deze combinatie.
 

Naast leer, wat een natuurlijk materiaal is, heb ik ook de keuze voor de moscirkels van Moswens gemaakt.
Een prachtige kwaliteit van bolmos. Groen in planten is altijd belangrijk om je heen, het geeft rust en zuivert de lucht.
Ook voor de akoestiek zijn planten erg belangrijk. De laatste jaren speelt vervelende klank steeds meer op door alle harde toegepaste materialen. Bij deze moscirkels zijn akoestische achterplaten mogelijk.
Om de samenhang met de stijlstudio verder uit te werken heb ik één moscirkel voorzien van groen mos samen met roze mos.

De kunst is soms het weglaten, maar kunst mag zeker niet weggelaten worden in een interieur.
Dit kan bijvoorbeeld door een bijzondere vaas of een groot schilderij.
Ik heb hier gekozen voor een giclée van Elvira Dik van Roesd. Een giclée is een kunstreproductie in beperkte oplage die bijna niet onderdoet voor het origineel, behalve dan dat deze een stuk betaalbaarder is.

De zoetigheid spat van het schilderij af.
Dit brengt herinneringen boven bij de kijker en ieder heeft zijn eigen gedachte en verhaal hierbij!
Dit trekt mij om naast het creatieve proces met mensen te werken.
Het verhaal erachter vind ik altijd zo belangrijk; dit vertaalt zich in een interieurontwerp waar gevoel in zit. Zo ook de combinatie van oude elementen en nieuw.

Naast de prachtige designstoelen staat de theaterspot in de spotlight; een oud element uit het theater waar zóveel gespeeld is, dat deze dan ook zeker niet in mijn stijlstudio met het thema Play mocht ontbreken. Dit is dan ook zo'n element met een verhaal – ik word daar zó blij van!

Naast een spannend kleurenspel is ook de speelsheid in vormentaal terug te zien: rond, vierkant en schuine lijnen, samen met accessoires als vazen, kandelaars en kaarsen van Fávè.
Geweldig hoe samenwerkingen uit kunnen groeien tot zoiets moois.

Hierbij heb ik mijn visitekaartje afgegeven waarbij ik als stylist mijn creativiteit kan laten zien aan alle bezoekers – door te spelen, verrassen en wooninspiratie op te doen.

Met kleurrijke groet, Annemarie Taekema

Stylingbyannemarie.nl © | 2024
Een product van Kei Media